תואר בוגר בגאוגרפיה, סביבה וגאואינפורמטיקה 821

מה משותף ל: עמק הצבאים, התמחות במובילאיי, וסיור לימודי לברצלונה?
התשובה היא לימודים במחלקה לגאוגרפיה.
זוהי ההזדמנות שלך ללמוד תכנים הנוגעים לאתגרים ולכלים המרכזיים של המאה ה 21: אקלים וקיימות, גידול עירוני ועירוניות, נתונים וטכנולוגיות מידע.

הלימודים נמשכים שלוש שנים ומטרתם להקנות ידע וכלים עיוניים ומעשיים בתחום המידע הגאוגרפי ובשיטות חישוביות חדשניות.
תוכנית הלימודים כוללת קורסים ב: גאואינפורמטיקה - מיפוי וחישה מרחוק, גאוגרפיה פוליטית וכלכלית, תחבורה והתנהגות מרחבית, סביבה, אנרגיה וקיימות, ועוד.

במסגרת הלימודים יוצאים הסטודנטים לסיורים לימודיים בארץ ובחו"ל.

למה אצלנו?

• המחלקה הראשונה לגאוגרפיה בארץ
  • ארבעה חתני פרס ישראל
  • לימודים מתקדמים בתחומים: תכנון עירוני ואזורי/ גאואינפורמטיקה ומדע המרחב/  תכנון ומדיניות סביבתית
  • מסלולים מובנים מיוחדים כמו החטיבה בגאואינפורמטיקה, מסלול מואץ לתואר שני, ומגמת תכנון תחבורה.

מה אפשר לעשות עם זה?

• רלוונטיות גבוהה ואופק תעסוקתי בתכנון, סביבה, היי טק, יזמות וקידום פרויקטים.
  • בוגרי המחלקה מועסקים במגזר הציבורי – משרדי ממשלה וארגונים ממשלתיים: מנהל התכנון, הרשות לפיתוח ירושלים, משרד התיירות, משרד התחבורה, רשויות מקומיות, ניהול ומדיניות משאבי טבע וסביבה
  • במגזר הפרטי: עובדים בחברות פרטיות והיי טק בתחום תכנון עירוני ואזורי, שלטון מקומי, תחבורה, גאואינפורמטיקה

מידע והרשמה

הלימודים מתנהלים בשני מסלולים: דו-חוגי וחד-חוגי.

לימודי התואר הראשון כוללים לימודי חובה משותפים לכל התלמידים, ולימודי בחירה בהתאם לתחומי הגאוגרפיה השונים.

שנה א' מורכבת כמעט כולה מקורסי חובה ובשנים ב' ו-ג' ילמדו התלמידים גם לימודי בחירה. כמו כן משתתפים התלמידים בסיורים לימודיים הנלווים לחלק מהקורסים. בשנה א' ילמדו כל תלמידי המחלקה במסלול הדו-חוגי, ויהיו רשאים לעבור למסלול החד-חוגי בשנה ב' (בכפוף לתנאי הקבלה שיקבעו ע"י הפקולטה למדעי החברה).

לחצו כאן להרשמה ומידע נוסף

לחצו כאן לרשימת הקורסים