חדשות וברכות | המחלקה לגאוגרפיה

חדשות וברכות

תצא

אתר ארכיון תצ"א ומפות חדש!

4 פברואר, 2024
המחלקה לגאוגרפיה שמחה להציג את אתר הארכיון תצלומי אוויר וקטלוג המפות החדש!
לעיון באתר החדש: https://geohub.huji.ac.il/
האתר עוצב על ידי כרמית כהן גלברג ופותח על ידי יעל גוטרייך, ומנוהל על-ידי המרכז לגאוגרפיה חישובית.
הנגב והבדואים

ברכות לפרופ' רות קרק על הוצאת ספרה החדש!

15 ינואר, 2024

רות קרק הינה פרופסורית מן המניין (אמריטוס) במחלקה לגאוגרפיה ומחקריה עוסקים  בגאוגרפיה היסטורית השוואתית של הבדווים במזרח התיכון ובנגב. "ספר זה הוא עבודת מחקר הרקוליאנית המנתחת את השפע הגדול של מפות, תצלומי אויר ומקורות כתובים וארכיוניים על שאלת התיישבות הבדווים בנגב..." - פרופ' יצחק רייטר,נשיא האגודה הישראלית ללימודי המזרח התיכון והאסלאם (אילמ"א).

יעל

ברכות ליעל שסקין-לב ארי!

7 ינואר, 2024

תלמידת המכון ללימודים עירונים ואזורים (מוסמך ג"ג ותכנון), על זכייתה במלגת מחקר של עיריית ירושלים ע"ש דינה דיזינגוף לסטודנטים, בשל עבודת סמינר בהנחייתו של פרופ' דניאל פלזנשטיין (תהליכים בשוק הדיור) בנושא:  "בניית מודל לחיזוי עתידי של מחירי הדירות לאחר פינוי בינוי ". כל הכבוד ויישר כח!

magazine

Scopus Magazine HUJI

4 ספטמבר, 2023

בגיליון מגזין האוניברסיטה לשנת 2023 בנושא קיימות (וסביבה) מככבים: תכנית המוסמך הסביבתית, המרכז לחדשנות עירונית, הקליניקה האורבנית, וכתבה קצרה על הדוקטורנטית המצטיינת יונת ריין-ספיר בהנחייתו של פרופ' ערן פייטלסון. לקריאה לחצו כאן >>

sarit

ברכות לגב' שרית אזרן!

4 ספטמבר, 2023

ברכות חמות לגב' שרית אזרן על זכייתה בשי ההערכה על תרומה מיוחדת למחלקה לגאוגרפיה.

יישר כח על העשייה הברוכה והמקצועית לאורך השנים והמשך בהצלחה.

rotem

ברכות לרתם אלינסון!

20 יולי, 2023

ברכות לרתם אלינסון על קבלת תואר דוקטור בהנחייתו של פרופ' נעם לוין. נושא הדוקטורט:  Crowdsourcing as a Tool for Exploring Recreational and Hiking Activity in Nature in Israel. יישר כח ובהצלחה רבה.