דוקטורנטים

אריאל

אריאל אבירם

דוקטורט בהנחיית פרופ' ערן פייטלסון וד"ר שירה בוקצין פלס
נושא המחקר: גישות מדעיות בפיתוח בינלאומי העוסקות ביעדי פיתוח בר קיימא של האו"ם בהיבטים שונים של נקסוס מזון, אנרגיה ומים.
קרא עוד

בנוסף, המחקר עוסק בדרכים חדשניות ליישם ידע וטכנולוגיות ולהעריך את השפעתם בכדי לשפר את החוסן ויכולת ההסתגלות של קהילות ברחבי העולם. לב הפרויקט הוא מחקר השדה, המתבצע בטנזניה, בקהילות כפריות מרוחקות, שבהן אין נגישות וזמינות לתשתיות ממשלתיות. כחלק מעבודת השטח הוא מפתח דרכים חדשניות לאמידת מצב הביטחון של קהילות אלו, תחת התערבויות טכנולוגיות ויישום ידע חדש, במטרה לשפר את חוסנן ואת יכולת ההסתגלות שלהן, וכן של קהילות דומות ברחבי העולם.

 

 

קראו פחות
ערן

ערן וינברג

דוקטורט בהנחיית פרופ' ערן פייטלסון

נושא המחקר: האקסליזציה של התכנון העירוני - ההשפעה של מִנהל ציבורי חדש (NPM) על המרחב העירוני

תהילה

תהילה וינטראוב גפני

דוקטורט בהנחיית פרופ' ערן פייטלסון ופרופ' דורון לביא
נושא המחקר: השפעות השבעה באוקטובר על מחירי שווקי הנדל"ן למגורים.
קרא עוד

תקציר: מחקרים אמפיריים מעידים כי תפיסת הסיכון הסובייקטיבית היא המשתנה המתווך המרכזי בין פעולות טרור לבין תגובות התנהגותיות של האוכלוסייה (Ciottone R. et. al., 2024) , בין השאר בשווקי הנדל"ן. אותה תפיסת סיכון מושפעת שלילית מפעולות התגוננות מטרור. פעולות התגוננות מטרור משפיעות על תחושת הסיכון מטרור דרך אמון של האוכלוסייה במנהיגיה וביכולתם לנצח את הטרור (Breckenridge et al., 2007). קשה לאפיין תפיסות סיכון מטרור אולם ניתן לספק להן אומדן כמותי. בשונה מתפיסות סיכון, אירועי טרור הינם בעלי אפיונים מרחביים. שילוב אפיונים אלו במודלים אקונומטריים מרחביים מאפשר לכמת השפעות מאפייניי טרור ופעולות התגוננות מטרור על מחירי נדל"ן. מטרת המחקר היא לבחון את השפעות תחושת הסיכון מטרור על מחירי הנדל"ן למגורים, תוך בחינת הבדלים מרחביים ודמוגרפיים.
קראו פחות
אושרי

אושרי מצווה

דוקטורט בהנחיית פרופ' איתי פישהנדלר וד"ר ליאור הרמן
נושא המחקר: השפעתם של סכסוכים על יישום אנרגיות מתחדשות.
קרא עוד

במאמר מתוך הדוקטורט שפורסם בכתב העת Political Geography נבחן הקשר שבין מצב ביטחוני לאנרגיות מתחדשות, תוך התמקדות במקרה הבוחן של אזור C.
ממצאים מרכזיים:
· תנאים ביטחוניים רעועים מהווים גורם מעכב ביישום תשתיות אנרגיה מתחדשת, בייחוד כאשר מדובר בסכסוך טריטוריאלי.
· בניגוד לטענה הרווחת לפיה אנרגיה מתחדשת עשויה לשמש כלי לקידום שלום, המחקר מראה כי בפועל היא נתונה להשפעות הסכסוך הטריטוריאלי ואינה מצליחה למתן את השפעותיו.
חשיבות המחקר: המחקר שופך אור על האתגרים המורכבים של יישום אנרגיות מתחדשות באזורי קונפליקט, ומציע גישה להבנת הקשר בין ביטחון, טריטוריאליות ואנרגיה מתחדשת.
את המאמר המלא תוכלו למצוא בקישור: https://www.sciencedirect.com/.../abs/pii/S0962629822000403
קראו פחות