ד"ר עמית בירנבוים | המחלקה לגאוגרפיה

בירנבוים
מרצה בכיר, מנהל אקדמי-המרכז לגאוגרפיה חישובית
מנהל אקדמי תואר מוסמך ערים חכמות, יועץ לימודי החטיבה לגאואינפורמטיקה

ד"ר עמית בירנבוים הוא מרצה בכיר במחלקה לגאוגרפיה ובמרכז לחדשנות עירונית באוניברסיטה העברית, וראש המעבדה לחיוניות עירונית (Urban Vitality Lab). הוא סיים את לימודי הדוקטורט שלו באוניברסיטה העברית בשנת 2016. לאחר מכן יצא לפוסט-דוקטורט באוניברסיטת אוטרכט בהולנד שם לקח חלק בקבוצת המחקר של Healthy Urban Living. בין השנים 2018-2021 הוא שימש כמרצה בכיר במחלקה לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. מחקריו של ד"ר בירנבוים מתמקדים בניתוח של התנהגות מרחבית של אנשים בהקשרים של בריאות, ניידות ותחבורה, שינויים טכנולוגיים, פנאי ותיירות. במעבדה של ד"ר בירנבוים נעשה שימוש ופיתוח של כלי מדידה מתקדמים המאפשרים חקירה מדויקת של האינטראקציה של בני אדם עם סביבתם. כלים אלו כוללים בין השאר, סנסורים ניידים, טכנולוגיות איתור, מציאות מדומה ורבודה. המחקרים במעבדה מעודדים מחקר אינטר-דיסציפלינרי והם כוללים שיתופי פעולה עם חוקרים מהארץ ומהעולם אשר באים מתחומי מחקר שונים.