xpr

יום ד' 27 ביוני | 19:30 | תולעת ספרים, מזא"ה 7, תל אביב
- הכניסה חופשית -
לרגל ההשקה יימכר הספר במחיר מיוחד

ברכות לד''ר אנה גוט​ג​רץ!

יוני 11, 2018

ד''ר אנה גוט​ג​רץ שסיימה את הדוקטורט שלה על ירושלים בתקופה הצלבנית ​בהדרכת פרופ' רוני אלנבלום ופרופ' איריס שגריר מן האוניברסיטה הפתוחה זכתה בפרס וינר על עבודת דוקטורט מצטיינת.

אנה הקימה​,​ תוך כדי הכתיבה​,​ ​גם ​מאגר מידע גדול ​של תעוד​ות מן התקופה הצלבנית [http://crusades-regesta.com/]​ והדוקטורט עצמו מנתח לראשונה את ירושלים כעיר של אנשים בשר ודם, העוסקים במסחר, בהתאגדויות אזרחיות, ובחיים עצמם.

ברכות לאנה ולמדריכיה!

כתבה שהתפרסמה היום בדה מרקר והארץ על מחקר חדש של פרופ' נעם שובל יחד עם יונתן שוימר

מרץ 15, 2017

חוקרי החוגים לגיאוגרפיה ופסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים יצרו כלי חדש למדידת עוררות רגשית בעת תנועה במרחב, ושאלונים. (GPS) המאפשר ליצור מיפוי רגשי באתרי תיירות במרחב העירוני בזמן אמת, תוך שילוב מדדים פיזיולוגיים, מדדי מיקום.
לכתבה לחצו כאן
החוקרים - פרופ' נעם שובל, יונתן שוימר ופרופ' מאיה תמיר - ציידו 100 תיירים מחו"ל שהגיעו ללון בירושלים במכשיר דמוי שעון העוקב אחר מדדים פיזיולוגיים כולל דופק, לחץ דם ומוליכות עורית, אשר מהם ניתן לזהות מצבים של עוררות רגשית.