עמירם גונן

פרופ' עמירם גונן - פועלו ותרומתו

אוקטובר 4, 2018

פרופ' עמירם גונן - פועלו ותרומתו

בצער רב ליווינו שלשום את פרופ' עמירם גונן למנוחת עולמים. עמירם היה מעמודי התווך של הגיאוגרפיה הישראלית בכלל ושל המחלקה בפרט. הוא התחנך במחלקה והיה תלמידו של מייסד המחלקה , פרופ' דוד עמירן. מצורפת כתבה מעניינת ומקיפה על פועלו ותרומתו של עמירם גונן שנכתבה ע"י פרופ' ערן רזין.

בוני

ברכות לריכב (בוני) רובין על המינוי החדש!

אוקטובר 3, 2018

ברכות לריכב (בוני) רובין על המינוי החדש!

המחלקה מברכת את פרופ' ריכב (בוני) רובין על מינויו כראש המכון לחקר ארץ ישראל ויישובה ביד בן צבי.

ברכות חמות והרבה הצלחה לבוני!

ברכות לד''ר אנה גוט​ג​רץ!

יוני 11, 2018

ד''ר אנה גוט​ג​רץ שסיימה את הדוקטורט שלה על ירושלים בתקופה הצלבנית ​בהדרכת פרופ' רוני אלנבלום ופרופ' איריס שגריר מן האוניברסיטה הפתוחה זכתה בפרס וינר על עבודת דוקטורט מצטיינת.

אנה הקימה​,​ תוך כדי הכתיבה​,​ ​גם ​מאגר מידע גדול ​של תעוד​ות מן התקופה הצלבנית [http://crusades-regesta.com/]​ והדוקטורט עצמו מנתח לראשונה את ירושלים כעיר של אנשים בשר ודם, העוסקים במסחר, בהתאגדויות אזרחיות, ובחיים עצמם.

ברכות לאנה ולמדריכיה!