טכניון - מכון טכנולוגי לישראל
מתי למדת במחלקה לגאוגרפיה ואיזה תארים:
למדתי בין השנים 2001-2004 תואר בגיאוגרפיה וביולוגיה
המשרה הראשונה במקצוע:
כבר במהלך הלימודים עבדתי בתור מורה דרך, והידע שצברתי בלימודים העשיר בצורה משמעותית את האופן בו הדרכתי בארץ. לאחר מכן המשכתי לתואר שני באקולוגיה ותואר שלישי בג"ג ואקולוגיה בהם התמחיתי במחקר בינתחומי או רב תחומי. חלק גדול מהרקע והגישה הרב תחומית למחקר קיבלתי מהמחלקה לג"ג בה למדתי את התואר הראשון.
מקומות עבודה נוספים במהלך הקריירה:
רשות הטבע והגנים, israel outdoors, מוזיאון לטבע בצרפת פריז, אונ' קנט באנגליה, והטכניון
איפה עובד.ת היום
טכניון - מכון טכנולוגי לישראלכיצד לימודי הגאוגרפיה תרמו לך:
כבר במהלך התואר הראשון אהבתי אקולוגיה וזה גם התחום בו התמחיתי. אבל במחלקה לג"ג נחשפתי לתחומים אחרים, רחבים ומגוונים יותר. למשל, ג"ג היסטורית, כלכלית, פיסית, תכנון ועוד ועוד... החשיפה הזו הרחיבה מאוד את האופקים ועזרה לי למצוא דרך יחודית במחקר שהיא רב תחומית. הדוקטורט שלי באונ' סורבון (מחלקה לג"ג) ובמוזיאון לטבע בפריס צרפת היה אמור לעסוק בשאלות אקולוגיות והשפעת משתנים סוציואקונומים על המגוון הביולוגי. מהר מאוד במהלך הלימודים הבנתי שדרושה גישה אחרת רחבה יותר לנושא. אני חושה שהראייה הרחבה הזו היא תוצר של הלימודים שלי במחלקה והיכולת לחבר בין עולמות תוכן שונים היא זו שעזרה לי להצליח לקדם מחקר רב או בין תחומי אמיתי ומשמעותי.
האם יש לכם המלצות מה ללמוד כדי להתפתח בתחום:
אין לי המלצות לגבי מה ללמוד בעתיד. אני חושב שהאתגרים האקולוגיים, חברתיים וסביבתיים איתם מתמודדת האנושות כיום הם מורכבים ודורשים פתרונות רחבים ולא ממוקדים בתחום או בנושא הנדסי כזה או אחר. לכן חשוב לדעתי להעמיק וללמוד תחום מסויים אבל גם להישאר עם ראש פתוח וראייה רחבה במטרה למצוא פתרונות מצטיינים לאותם אתגרים מורכבים.
קישור לאתר אישי:
https://shwartzlab.net.technion.ac.il