פסיכולוגית ביחידת המתבגרים של מכון סאמיט
מתי למדת במחלקה לגאוגרפיה ואיזה תארים:
תואר ראשון 2011-2014, תואר שני 2016-2019
המשרה הראשונה במקצוע:
במהלך התואר הראשון עבדתי כחוקרת במכון ירושלים לחקר ישראל, בצוות השנתון הסטטיסטי של ירושלים
מקומות עבודה נוספים במהלך הקריירה:
במהלך התואר השני תרגלתי בקורסים רבים במחלקה, הייתי עוזרת מחקר בפרוייקט של דני פלזנשטיין וכן עבדתי כמדריכה שיקומית ביחידת המתבגרים של מכון סאמיט
איפה עובד.ת היום:
כיום אני עובדת כפסיכולוגית ביחידת המתבגרים של מכון סאמיט
כיצד לימודי הגאוגרפיה תרמו לך:
קודם כל ומעל הכול, ברמה האישית, הלימודים והעבודה במחלקה נתנו לי תחושת שייכות וזה היה מקום שהרגשתי בו בבית. המחלקה והחוקרים שעבדתי עמם אפשרו לי לגדול, להתפתח ולבטא את עצמי. ברמה המקצועית, למדתי על החשיבות של תכנון עירוני ועל ההשפעה העצומה שיש לו על הפרט; למדתי להתבונן בעין ביקורתית על תהליכי תכנון "סביבתיים"; העמקתי בהשלכות העירוניות והאנושיות של שינויי אקלים. עבודת המחקר שביצעתי בעצמי - תכנון המחקר, היציאה לשטח לאיסוף הנתונים וסיכום הממצאים לימדו אותי הכי הרבה והם הניחו את הבסיס למחקרים שערכתי בהמשך, גם בפסיכולוגיה.
האם יש לכם המלצות מה ללמוד כדי להתפתח בתחום:
אני חושבת שזה תלוי מאוד במה כל אחד רוצה להתפתח בו כיוון שהגאוגרפיה יכולה לקחת לתחומים ועבודות שונים מאוד אחד מהשני. העניין האישי שלי לוקח אותי לתחום של הסביבה - שמירה מירבית על הטבע וכן השפעות שינויי אקלים על האדם ועל החי. אלו נושאים שמתפתחים בקצב מהיר ורלוונטיים מאוד ועל כן הייתי ממליצה להתעמק בהם. בעיניי, תכנון עירוני וסביבתי והשפעות שינויי האקלים בדרום הגלובלי הם נושאים ללמוד כיוון שלא נחקרו רבות ויש בהם הרבה מקום לפעילות ולפיתוח. בנוסף, שווה בעיניי ללמוד יותר את תחום הגאואינפורמטיקה - הוא יישומי ושימושי והוא העתיד.