ronnie_e.jpg

ברכות כפולות לרוני אלנבלום

יוני 22, 2017

ברכות כפולות לרוני אלנבלום!

אנו שמחים לבשר שחברינו פרופ' רוני אלנבלום נבחר כחבר באקדמיה למדעים.
זו הפעם הראשונה שכבוד זה מוענק לגיאוגרף - ובתזמון מושלם לרגל יום הולדתו ה-65!
ברכות כפולות לרוני- הצלחתו היא גם הצלחתנו.

סיור ג"ג כלכלית

יוני 19, 2017

סיור ג"ג כלכלית
בכל שנה יוצאים תלמידי הקורס בגאוגרפיה של פעילות כלכלית לסיורים שמטרתם להכיר את "העושים במלאכה", בעיקר ברשויות המקומיות, וללמוד על אתגרי הניהול המוניציפלי, התכנון, מיקום פעילויות כלכליות וההשלכות על החוסן התקציבי של הרשויות המקומיות ועל איכות החיים של תושביהן.
לכל התמונות מהסיור לחצו כאן

כתבה שהתפרסמה היום בדה מרקר והארץ על מחקר חדש של פרופ' נעם שובל יחד עם יונתן שוימר

מרץ 15, 2017

חוקרי החוגים לגיאוגרפיה ופסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים יצרו כלי חדש למדידת עוררות רגשית בעת תנועה במרחב, ושאלונים. (GPS) המאפשר ליצור מיפוי רגשי באתרי תיירות במרחב העירוני בזמן אמת, תוך שילוב מדדים פיזיולוגיים, מדדי מיקום.
לכתבה לחצו כאן
החוקרים - פרופ' נעם שובל, יונתן שוימר ופרופ' מאיה תמיר - ציידו 100 תיירים מחו"ל שהגיעו ללון בירושלים במכשיר דמוי שעון העוקב אחר מדדים פיזיולוגיים כולל דופק, לחץ דם ומוליכות עורית, אשר מהם ניתן לזהות מצבים של עוררות רגשית.