כתבה שהתפרסמה היום בדה מרקר והארץ על מחקר חדש של פרופ' נעם שובל יחד עם יונתן שוימר

מרץ 15, 2017

חוקרי החוגים לגיאוגרפיה ופסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים יצרו כלי חדש למדידת עוררות רגשית בעת תנועה במרחב, ושאלונים. (GPS) המאפשר ליצור מיפוי רגשי באתרי תיירות במרחב העירוני בזמן אמת, תוך שילוב מדדים פיזיולוגיים, מדדי מיקום.
לכתבה לחצו כאן
החוקרים - פרופ' נעם שובל, יונתן שוימר ופרופ' מאיה תמיר - ציידו 100 תיירים מחו"ל שהגיעו ללון בירושלים במכשיר דמוי שעון העוקב אחר מדדים פיזיולוגיים כולל דופק, לחץ דם ומוליכות עורית, אשר מהם ניתן לזהות מצבים של עוררות רגשית.

ברכות ליאיר גרינברג על זכייה נוספת!

מרץ 15, 2017

אנו שמחים לברך את יאיר גרינברגר על זכייה נוספת - הפעם במלגת אלכסנדר פון הומבולדט לפוסטדוקטורט באוניברסיטת היידלברג אצל פרופ' אלכסנדר זיף.
גמישותה הרבה של המלגה הדו-שנתית תאפשר לו כעת גם פוסטדוקטורט באוניברסיטת אוקספורד אצל פרופ' טים שבנן.

הרבה בהצלחה ליאיר ויישר כח!

ברכות ליאיר גרינברגר

מרץ 2, 2017

ברכות ליאיר גרינברגר על זכייתו במלגת פולברייט לפוסטדוקטורט באוניברסיטת Ohio State
אצל פרופ' הרווי מילר.

יאיר אמור לצאת לפוסטדוקטורט במהלך הקיץ הקרוב.
ברכות חמות ליאיר והרבה הצלחה בהמשך הדרך!

חדשות וברכות

לכתבה לחצו כאן

ברכות ליאיר גרינברג על זכייה נוספת!

מרץ 15, 2017

הרבה בהצלחה ליאיר ויישר כח!

ברכות ליאיר גרינברגר

מרץ 2, 2017

אצל פרופ' הרווי מילר.

יאיר אמור לצאת לפוסטדוקטורט במהלך הקיץ הקרוב.
ברכות חמות ליאיר והרבה הצלחה בהמשך הדרך!

ברכות חמות לתלמידי המחקר הבאים

פברואר 28, 2017

ינון גבע, על זכייתו בפרס עבודת מוסמך מצטיינת בתכנון של איגוד המתכננים בישראל. נושא העבודה: "עבודה קהילתית בהתחדשות עירונית, לקראת מודל חדש לקידום צדק חברתי בעיר", בהנחיית גלעד רוזן. ינון יקבל פרס כספי במסגרת כנס איגוד המתכננים שמתקיים בחיפה השבוע, 2-3 במרץ.

זיו רובין, על זכייתו במלגת פוסט דוקטורט (מענק הלברט) מטעם The Munk School of Global Affairs באוניברסיטת טורונטו. זיו אמור לצאת לפוסט דוקטורט לקראת סוף שנת 2017.
ראוי לציין שינון וזיו משמשים השנה כמורים-משותפים בקורס גישות ושיטות בתואר הבוגר.

pic01

ברכות לזיו רובין, דוקטורנט במחלקה

פברואר 7, 2017

ברכות לזיו רובין, דוקטורנט במחלקה, על קבלת פרס האיגוד הישראלי למדע האזור עבור מאמר מצטיין של חוקר צעיר בשל מאמרו:
"Supply Side Constraints in the Israeli Housing Market: The Impact of State Owned Land"
המאמר התקבל לאחרונה לפרסום בכתב העת הבינלאומי  Land Use Policy
ברכות חמות לזיו והרבה הצלחה!

pic02

סיור בסמינר תחבורה ואיכות הסביבה

פברואר 7, 2017

סיור בסמינר תחבורה ואיכות הסביבה
ב-26 בינואר יצאו תלמידי הסמינר בתחבורה ואיכות הסביבה לסיור בהדרכתם של פרופ' ערן פייטלסון ופרופ' סיגל קפלן. הסיור כלל ביקור באתר הרכבת הקלה של נת״ע, במרכז הבקרה של נתיבי איילון, במנהרות הראל ותצפית על הרכבת הקלה. לצפייה בתמונות לחץ כאן
תודה לעידו בירן, צלם נת"ע, על התמונות

יום העיון השנתי ומפגש הבוגרים של המחלקה לגאוגרפיה 21.12.2016

דצמבר 26, 2016

יום העיון השנתי ומפגש הבוגרים של המחלקה לגאוגרפיה התקיים ב- 21 בדצמבר, 2016. יום העיון החל בטקס חגיגי בו חולקו פרסים ומלגות לסטודנטים וסטודנטיות מצטיינים/ות של המחלקה ובכלל זה לעוזרי הוראה מצטיינים, מלגות הצטיינות בגאואינפורמטיקה, פרס לזכר פרופ' שלום רייכמן, פרס לזכרו של פרופ' דב ניר ומלגה למצוינות אקדמית לזכרה של פרנסיס גונטר. לתמונות מיום העיון לחץ כאן

סיור דרך צלחה לפרופ' אפרת מורין

אוקטובר 31, 2016

ביום שישי, 28.10.2016, יצאנו לסיור קצר באזור אבו גוש ונווה אילן ואיחלנו דרך צלחה לפרופ' אפרת מורין שסיימה כהונה של שלוש שנים כראש המחלקה לגאוגרפיה וכעת עוברת למדעי כדו"א. לחצו כאן לתמונות >>

ברכות לד"ר גלעד רוזן על קבלת הקביעות!

ספטמבר 6, 2016

אנו שמחים מאוד לעדכן, כי דר' גלעד רוזן קיבל את ההודעה המשמחת מידי הרקטור על קבלת הקביעות באוניברסיטה העברית.
גלעד - אנו מאחלים לך שנים רבות של עשייה במחקר והוראה במחלקה ומשתתפים בשמחתך!